Tagi

, , , ,

Gotowanie wody jest od zarania dziejów skutecznym sposobem na zniszczenie bakterii i wirusów, które łatwo w wodzie mogą się znaleźć. Przy tym podkreślić należy, że gotowaniem możemy zniwelować tylko te zarazki, które giną do temperatury 100°C . A wiedzieć należy, że nie brakuje bakterii i wirusów, które przeżywają temperatury zdecydowanie wyższe.

Obrazek

Jak temu zaradzić ? 

Coraz więcej na rynku pojawia się filtrów do wody. Czy warto zainwestować w taki filtr ? Myślę , że tak. Jest to stosunkowo nie wielki koszt- taki filtr do wody metodą odwróconej osmozy można kupić już za niewiele ponad 300 zł, A nie od dzisiaj wiadomo, że na zdrowiu się nie oszczędza. 

Woda przefiltrowana przez taki filtr przechodzi przez kilka stopniu filtracji. Zaczynając od usuwania substancji mechanicznych takich jak piasek rdza przechodzi poprzez wkłady węglowe które ją mineralizują i uszlachetniają w  niezbędne dla organizmu minerały. Takie jak sód, potas, wapn. Najważniejsza w tych systemach jest jedna membrana osmotyczna, która to usuwa ponad 99% substancji organicznych bakterii i wirusów .

Zapraszam do naszego sklepu internetowego http://www.waterfiltr.pl 

Jeżeli mają państwo pytania chętnie odpowiemy na nie.  kontakt@waterfiltr.pl

Reklamy